28.8.2013

Koristeet juhlapaikalla

Juhlapaikan koristelu oli asia, joka mietitytti tosi paljon ennen häitä. Juhlapaikka ei itsessään ollut erityisen kaunis tai juhlava, joten koristelulla oli suuri merkitys kauniin lopputuloksen kannalta. Perjantai-iltana kun kaikki oli siinä n klo 22:00 valmista, olin ihan älyttömän tyytyväinen lopputulokseen. Pakko kyllä myöntää, että äitini ja siskoni auttoivat ihan hurjasti koristeiden valmistamisessa (kankaisten viirien ompelu sekä maljakoiden ja tuikkukippojen somistaminen)! Ja tietysti perjantaina suuri apu oli bestmaneista sekä yhdestä miespuolisesta ystävästä (toi juhlapaikalle äänentoistolaitteet ja jäi jeesaamaan muutenkin kaikessa), jotka urheasti keikkuivat tikkailla ja laittoivat paperilyhtyjä ja viirejä kiinni :) Toki molempien vanhemmat olivat mukana koristelemassa, kaasot myös! Ja appivanhempien koira, siitä oli hurjasti apua ;)


Lopputulos näytti tältä. Miinus tietty sitä ja tota. Esim tikkaat ja läppäri vietiin pois ;) Tuossa siis kattovalot päällä, muistaakseni (olin tietty niin huumassa koko illan etten tajunnu ees kattoa) lauantaina ne oli tosi himmeällä tai vaihtoehtoisesti kokonaan pois päältä. Kai ne oli himmeällä, ei ne tuikut niin kovin ois valaisseet!

Näistä jutuista koristelu siis muodostui:

- Viirit. Äiskä kävi ostamassa eurokankaasta sieltä jämäpuolelta eri oranssin sävysiä kankaita ja ompeli niitä kangasnaruun. Paljon. Siis sitä viiripötköä oli ties miten paljon. Onneksi oli, saatiin sillä koristeltua vielä buffapöydän ja kahvipöydän reunukset!
- Paperilyhdyt. Niihin en lopulta hankkinut valoja, hyvin toimi pelkälteenkin. Pienempiä oransseja ja suurempia luonnonvalkoisia. 12kpl kumpaakin, eli lyhyellä matikalla 24kpl yhteensä. Just sopivasti niitäkin! Hintaa näille tuli varmaan joku 25€ yhteensä, ebaysta tilasin :)
- IKEAsta Knoppa-lakanoita pöytäliinoiksi. Ovat aika läpikuultavia, mutta eipä se oikeastaan haitannut. Kiva silittäminen niissä kyllä oli...
- Oranssi organza kaitaliinoiksi ebaysta, alunperin tilasin luonnonvalkoista mutta eihän se näkynyt. Jahkasin pitkään, että tilaanko oranssia - onneksi tilasin, se oli just eikä melkein! Hintaa 25m rullalla (mulla oli 2 rullaa) oli vähän päälle 5€.
- Luonnonvalkoisia "terälehtiä" organzalle ripoteltuna, tilasin valkoisten lisäksi myös oransseja mutta ne oli vähän turhan äkäsen värisiä. Valkoiset riitti hyvin :) Tilasin molempia 600kpl, valkoisten hinnaksi tuli n 7€
- IKEAsta ensidig-maljakot pöydissä, 1,49€/kpl. Niihin kietaistu ympärille valkoinen pitsinauha ja pitsin päälle vielä oranssi satiininauha joka solmittu rusetille. Maljakoissa pohjalla koristekiviä. Äiskä hommas pöytäkukiksi ihan ruokakaupasta (tyyliin prisma/lidl) ruusut, olivat melko edullinen vaihtoehto :)
- IKEAsta oli myös tuikkukupit. En muista nimeä enkä löydä nettisivuilta. Kyseessä ne versiot, jotka voi kääntämällä muuttaa tuikkukupista pitkälle kynttilälle sopiviksi. Sisko askarteli niistä vähän spesiaalimmat levittämällä liimaa sille leveälle reunalle ja kuorruttamalla sen oranssilla pienellä koristehiekalla. Tuli tosi kivan näköset!
- Ulos oli viety pallokrysanteemeja, oransseja ja keltaisia. Lisäks siellä oli öljylyhtyjä ja kynttilöitä.
- Buffapöytää koristi melko kookas kukka-asetelma, joka tilattiin floristilta.

Tässä kai tärkeimmät, koitan pistää kuvia yksityiskohdista jahka kuvaaja niitä lähettää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti