29.3.2013

Ajatuksia hääkuvauksesta

Vuodatukset vuodatettu, tässä yövuoron aikana on ollut niin paljon aikaa, että ehtii ajatella yhtä ja toista!

Valokuvaaja.

Häiden kuvaaminen on ollut asia, jota en ole juurikaan jaksanut ajatella tässä valmistelujen aikana. En tiedä miksi, osasyynä varmaan se, että hääkuvaajat on niin pirun kalliita. Oon jotenkin fiksusti siirtänyt tätä asiaa aina vaan tuonnemmaksi, jotta mun ei tarvis hyväksyä, että sille kuvaajalle nyt kannattais oikeesti tehä kunnolla tilaa budjetissa.

Ajattelin, ettei me tarvita mitään ihmeellistä kuvaajaa. Joku harrastelija riittäisi ihan hyvin, olisi myös paljon halvempaa huvia. Oon kuitenkin nyt blogeja ja foorumeita lueskeltuani todennut, että lähes kaikki panostaa tuona suurena päivänä nimenomaan kunnon valokuvaajaan. Hyvä kuvaaja ja runsas määrä onnistuneita kuvia hääpäivältä on myös asia, josta jo naimisiin menneet ovat olleet iloisia.

Kyselin tuossa päivänä eräänä naamakirjassa kavereiltani, josko heillä olis tiedossa hyviä hääkuvaajia. Linkkejä sateli eri kuvaajien nettisivuille runsaasti, ja ryhdyin käymään niitä läpi. Toiset oli parempia kuin toiset, ja kyllähän se näkyi hinnassa. Laadusta on kuitenkin selvästi kannattanut maksaa. Rehellisyyden nimissä, taisin tuossa kuvaajien gallerioita selatessani tirauttaa pari kyyneltäkin, kun se tunnelma välittyi niin mielettömän hyvin jokaisesta kuvasta. Ei siis edelleenkään kaikkien kuvaajien, mutta selvästi asiansa osaavien hemmojen otoksista.

Pienenä yhteenvetona voisin siis todeta, että mun on pakko ruveta runnomaan budjettiin tilaa hyvälle kuvaajalle. Mä haluan muistoksi mun hääpäivästä kuvia, joista välittyy se tunnelma vielä vuosikymmeniä kuvien ottamisen jälkeenkin. Vielä sillonkin, kun niitä fiiliksiä ei oikein muuten meinaa muistaa.

Nytpä pitääkin ruveta esittelemään (tulevalle) miehelle hääkuvagallerioita, jotta senkin tajuaa, että tää on oikeesti tärkee juttu! :)

Ps. 5h enää jäljellä 15h vuorosta, kohta koittaa pääsiäislepo! Silmäpussit on niin eeppiset, et voisin ehkä käyttää niitä kaulaliinana.

1 kommentti:

  1. Selvisit kuitenkin rutistuksesta :)

    Suurinosa hääkuvaajista on todella hyviä ja laatu on aika tasaista. Mekin varattiin yksi Suomen parhaista kuvaajista häihimme, mutta jotenkin en odota että meidän kuvasta tulisi vuoden 2014 hääkuvaa tai että ihmiset itkevät niitä katsoessaan :D Kuitenkin se on niiin fiiliksestä, tuurista ja parista kiinni miten ne kuvat onnistuu. :) Onnea metsästykseen!

    VastaaPoista